Skip to content

Schoolstraat 8, 9163 GE, Nes Ameland

Functionele osteopathie

Functionele osteopathie

Functionele osteopathie is een benadering binnen de osteopathie die gericht is op het herstellen en verbeteren van de functionaliteit van het lichaam. Osteopathie zelf is een vorm van complementaire geneeskunde die zich richt op het vinden en behandelen van belemmeringen in de beweging en de structuur van het lichaam, met als doel het bevorderen van de algemene gezondheid en het welzijn van de patiënt.

Functionele osteopathie gaat verder dan alleen het verlichten van symptomen. Het concentreert zich op het begrijpen van de onderliggende oorzaken van klachten en het herstellen van de natuurlijke bewegingspatronen en functies van het lichaam. Deze benadering omvat een grondige evaluatie van het hele lichaam, waarbij de osteopaat zoekt naar gebieden van beperkte beweging, spanning of andere disfuncties.

Behandelingen binnen de functionele osteopathie kunnen onder meer manuele technieken omvatten, zoals manipulatie en mobilisatie van gewrichten en weefsels, om de mobiliteit te verbeteren en de circulatie te stimuleren. Daarnaast kunnen adviezen over levensstijl, beweging en oefeningen worden gegeven om de patiënt te helpen bij het behouden van de gezondheid op lange termijn.

Het doel van functionele osteopathie is om het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen door het herstellen van de natuurlijke balans en harmonie, waardoor de gezondheid en het welzijn van de patiënt worden verbeterd.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door via onderstaand knop contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.

Aanmelden
Back To Top