Skip to content

Schoolstraat 8, 9163 GE, Nes Ameland

Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie

Fysiotherapie Ameland verzorgt op verzoek binnen zorgcentrum ‘De Stelp’ de fysiotherapie. Binnen de geriatrie bestaat de fysiotherapie uit het onderzoeken en behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen.

Wat is het?
Deze vorm van fysiotherapie richt zich voornamelijk op ‘kwetsbare ouderen’. Dit zijn ‘ouderen die door diverse factoren uit balans dreigen te raken of zijn geraakt ten aanzien van hun zelfredzaamheid, maatschappelijke en communicatieve vaardigheden, zelfsturing en onafhankelijkheid. Het gevolg is een neerwaartse spiraal waardoor steeds grotere zelfzorgtekorten ontstaan.

De behandeling
De fysiotherapie behandeling kan onder andere bestaan uit looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of stoel. Ook is er wekelijks ouderengym in de grote zaal en op de huiskamers. Daarnaast geeft de fysiotherapeut voorlichting en advies en is er nauw overleg met de medewerkers van zorgcentrum De Stelp en met andere zorgverleners en/of mantelzorgers.

Wanneer bezoekt u een geriatrie fysiotherapeut?
Indien begeleiding nodig is na bijvoorbeeld de gevolgen van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur is deze vorm van fysiotherapie van belang. De fysiotherapeut verbetert het lichamelijk functioneren en/of voorkomt verdere achteruitgang, zodat de cliënt zo zelfstandig mogelijk blijft in het dagelijks handelen.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door via onderstaand knop contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.

Aanmelden
Back To Top