Skip to content

Schoolstraat 8, 9163 GE, Nes Ameland

Nekklachten

Nekklachten

Wat is nekpijn?

Pijn in de nek komt veel voor en is meestal afkomstig uit de bewegende delen van de nek: de spieren, de banden en de kleine gewrichten. Een acute aanval van nekpijn kan behoorlijk pijnlijk zijn. Het is goed om je dan te bedenken dat dit meestal niet wordt veroorzaakt door een ernstige aandoening.

De klachten van nekpijn

Nekpijn is vaak een zeurende pijn die je voelt aan één of beide kanten van je nek of bovenop je schouders. De pijn kan plotseling opkomen, bijvoorbeeld na een aanrijding, of geleidelijk ontstaan. Soms kun je je hoofd minder goed draaien; omkijken tijdens het autorijden is dan bijvoorbeeld lastig. Vanuit de nek kun je ook last hebben hoofdpijn, uitstralende pijn naar de armen en tintelingen in je hand of vingers. Soms heb je minder kracht in je hand en kun je de beweging van je arm niet meer goed sturen. Daarom onderzoeken en behandelen wij nekklachten altijd samen met de bovenrug, ribben, schouder en armen.

De behandeling van nekpijn

Nekpijn kan binnen zes weken vanzelf weer verdwijnen maar om zeker te zijn dat het lichaam gaat herstellen is een bezoek aan de fysio- of manueel therapeut een optie. Aarzel niet om bij een aanval van acute nekpijn – in overleg met je (huis)arts – pijnstillers te gebruiken. Hierdoor wordt bewegen gemakkelijker, wat het herstel bevordert.

Wat je zelf kunt doen

Hoge werkdruk, stress, lang in dezelfde of een verkeerde houding zitten: het zijn allemaal risicofactoren voor het krijgen van nekklachten. In onze behandeling zorgen we voor een optimaal beweeglijkheid van de nek gewrichten en samenwerking van de spieren in de nek. Door actief te blijven en de risicofactoren te vermijden, kun je zelf de kans op herstel vergroten. Door op de juiste manier te bewegen en te sporten, maak je je nek sterker en soepeler hiervoor bieden wij trainingsprogramma’s aan altijd onder begeleiding. Dit kan zijn in de praktijk maar ook met een online samengesteld oefenprogramma dat u thuis uitvoert waarbij de fysiotherapeut kan controleren op afstand. Dit bevordert het herstel en zorgt ervoor dat je minder snel weer nekklachten krijgt.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door via onderstaand knop contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.

Aanmelden
Back To Top