Skip to content

Schoolstraat 8, 9163 GE, Nes Ameland

Gecombineerde leefstijlinterventie

Gecombineerde leefstijlinterventie

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een gestructureerd programma dat gericht is op het bevorderen van gezonde leefstijlgewoonten om overgewicht en obesitas te verminderen en het risico op chronische ziekten te verminderen. Het richt zich op een combinatie van dieet, lichaamsbeweging, gedragsverandering en psychosociale ondersteuning.

Belangrijke kenmerken van een gecombineerde leefstijlinterventie zijn onder meer:

  1. Dieetadvies: GLI’s omvatten vaak advies over gezonde voedingskeuzes, portiegrootte, het verminderen van calorieën en het verhogen van de inname van fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Het doel is om een gebalanceerd en voedzaam dieet te bevorderen dat kan helpen bij gewichtsverlies en het behoud van een gezond gewicht.
  2. Lichaamsbeweging: Het programma bevat doorgaans een lichaamsbewegingscomponent die gericht is op het vergroten van de fysieke activiteit. Dit kan variëren van aerobe oefeningen zoals wandelen, fietsen of zwemmen, tot krachttraining en flexibiliteitsoefeningen. Het doel is om de algehele fitheid te verbeteren, spiermassa op te bouwen en het metabolisme te stimuleren.
  3. Gedragsverandering: GLI’s richten zich op het aanleren van gezonde gedragsveranderingen die duurzaam zijn op lange termijn. Dit omvat het identificeren en aanpakken van eetgewoonten, het omgaan met emotioneel eten, het stellen van realistische doelen en het ontwikkelen van vaardigheden om zelfcontrole en motivatie te behouden.
  4. Psychosociale ondersteuning: Het programma biedt vaak psychosociale ondersteuning om de deelnemers te helpen bij het omgaan met stress, emoties en andere psychologische factoren die van invloed kunnen zijn op hun eetgedrag en lichaamsbeweging. Dit kan individuele counseling, groepssessies, online ondersteuning of ondersteuning van peer-coaches omvatten.

Gecombineerde leefstijlinterventies worden vaak uitgevoerd onder begeleiding van getrainde professionals, zoals diëtisten, fysiotherapeuten, psychologen en andere zorgverleners. Deze programma’s zijn ontworpen om op maat gemaakt te worden, rekening houdend met de individuele behoeften, voorkeuren en medische geschiedenis van de deelnemers. GLI’s worden erkend als effectieve interventies voor gewichtsmanagement en het verbeteren van de gezondheid bij mensen met overgewicht en obesitas.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door via onderstaand knop contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.

Aanmelden
Back To Top