Skip to content

Schoolstraat 8, 9163 GE, Nes Ameland

Heup- / liesklachten

Heup- / liesklachten

Heeft u problemen met het bewegen van uw heup? Of heeft u een zeurende pijn in uw lies? Dagelijks onderzoeken en behandelen we mensen met heupklachten. Heeft u een heupoperatie gehad? Dan kunt u voor revalidatie rekenen op onze expertise.

De heupkom in uw bekken en de heupkop in uw bovenbeen vormen samen het heupgewricht. Dit speelt een belangrijke rol bij al uw dagelijkse bewegingen. De vorm van de botten en de werking van de spieren leveren de combinatie van stevigheid en beweeglijkheid aan uw heupgewricht. Heupklachten zorgen er dan ook snel voor dat u niet meer vrijuit kunt bewegen. Ook hebben ze invloed op klachten in uw onderrug of knieën.

Oorzaken van heupklachten en liesklachten

Klachten in het gebied van uw heup en lies kunnen worden veroorzaakt door een aangeboren afwijking in uw skelet, en artrose van uw heupgewricht of een te lange of te intensieve overbelasting. Bijvoorbeeld door sport. We onderzoeken dan ook eerst hoe uw klachten zijn ontstaan. Degeneratie van het gewrichtskraakbeen (artrose) is de meest voorkomende oorzaak van beschadiging van het heupgewricht. Artrose ontstaat wanneer de belasting van het heupgewricht groter is dan de belastbaarheid. Een ook veel voorkomende oorzaak van pijnklachten is een overbelasting van een spier, pees of slijmbeurs rond uw heupgewricht.

Fysiotherapie bij heup- en liesklachten start met het achterhalen van de oorzaak van uw klacht. We adviseren u over het gebruik van uw heup in het dagelijkse leven. Ook beoordelen we uw houding en manier van lopen. Zonodig werken we aan verbetering. We beoordelen de beweeglijkheid van de heup en behandelen beperkingen daarin. Tot slot krijgt u specifieke oefeningen voor het versterken van spieren rond uw heup, romp en been.

Revalidatie na een heupoperatie

Voor revalidatie na een heupoperatie werken we volgens de meest recente inzichten. We gebruiken moderne test- en revalidatieapparatuur en hebben indien nodig contacten met uw orthopeed. Zo monitoren we de voortgang van uw revalidatie. Waar nodig passen we de revalidatie aan.

Info en contact
U kunt zich aanmelden door via onderstaand knop contact op te nemen met onze praktijk. U kunt zich ook direct bij ons inschrijven.

Aanmelden
Back To Top