Skip to content

Schoolstraat 8, 9163 GE, Nes Ameland

Mag je graag bewegen en houd je van de natuur? Heb jij interesse in meditatie en wordt je ook geboeid door filosofie? Ben jij nieuwsgierig om een diepgaande vorm van beweging te verkennen? Of ben jij iemand die filosofie liever in de praktijk brengt? Dan is deze cursus voor jou!

Tai Chi betekent oorspronkelijk een kosmisch principe. Het schept de spanning tussen Yin en Yang, de tegenpolen waarin het leven zich afspeelt. Yang is het actieve deel. Yin is het passieve en stille deel, een zachte kracht. Om hun beweging en verandering te begrijpen, richt Tai Chi zich op de ‘innerlijke beweging’. Deze bescheiden manier van bewegen, is juist vlot en vitaal, goed getimed en krachtig. Voor je het weet vloeien zij over in lichaam en geest: in harmonie. Wat dit betekent, onderzoeken we samen tijdens deze week.

In deze vijfdaagse cursus willen Frank en ik jou meenemen, zeg maar gerust onderdompelen in de wereld van Tai Chi. En wel op een eiland. ’s Ochtends blaast Frank ons fris de dag in op het strand. Daar, in het bos of de weiden achter de duinen: Frank leert ons over Tai Chi in de vorm van de ‘driekrachtenleer’. Hij geeft intussen dertig jaar les en zwemt als een vis door het water van Tai Chi. Op zijn website legt Frank uit wat dit inhoudt.

Terug van het strand, met een warme kop koffie, neem ik jullie mee naar het gedachtegoed van het vroege China: teksten die juist interessant zijn voor Tai Chi, zoals de Daodejing of Zhuangzi. Aansluitend is er een gezellige lunch. Daarna begint het middagprogramma. We sluiten we af met Qigong, meditatie en een wandeling en is er ruimte om zacht en open naar elkaar te luisteren en inzichten te delen. De avond is gereserveerd voor eigen invulling.

De cursus loopt tussen 1 juli t/m 5 juli. Het programma begint iedere dag om 08:30 en eindigt om 17:00. De lunch verzorgen wij voor je.

Eilanders en vaste gasten hebben eigen accommodatie. Voor wie dit niet zo is, raad ik je aan snel te boeken. Boek snel, want het is zomer op Ameland. Hiervoor verwijs ik je graag naar opties via deze link: www.vvvameland.nl

De bijdrage staat op: €475.

Frank en ik kijken uit naar de zomer! Mochten we nog iets kunnen verhelderen, bijvoorbeeld het programma of haar inhoud, heb je een twijfel, of wil je iets afspreken over de accommodatie – schroom niet om ons te vragen. We staan graag bereid.

Hartegroet,

Hessel en Frank

Programma

Maandag wijkt het programma af en beginnen we om 14:00 met een kennismaking en later eindigen. Vrijdag ook, wanneer we afsluiten om 15:00.

Optioneel:
07:15 Frisse duik
07:30 Stokvorm

09:00 Tai chi/Qigong
10:30 Filosofieles en Groepsgesprek
12:30 Lunch
13:30 Partneroefeningen
15:00 Pauze
15:30 Qigong
16:30 Meditatie
17:00 Afsluiting

Contactgegevens

Aanmelden bij Hessel

WhatsApp of telefonisch:
+31 6 46795233
Mail:
hesselbeijaard@live.nl

Website Frank:
http://taichiweb.org

Back To Top